"De man achter de website"


Wie is fotograaf/webmaster Peter Honig uit Breda?
 

Al sinds mijn prille jeugd ben ik (bouwjaar 1953) geïnteresseerd in 'het spoor'. Jarenlang heb ik de nodige uren langs het spoor doorgebracht. Eerst alleen kijkend, daarna ook fotograferend. Door studie, werk e.d. verdween de spoorhobby naar de achtergrond.
In de jaren 90 van de vorige eeuw begon het weer te kriebelen en legde ik mij toe op het fotograferen van speciale gebeurtenissen op het spoor. Extra treinen, bijzondere treinen etc.

Door mijn werk bij de Open Universiteit maakte ik al in een heel vroeg
stadium kennis met internet. Toen mij de mogelijkheid werd geboden om een eigen website te maken op de servers van mijn werkgever was in 1998 mijn eerste website geboren: Special Railway Events.

In januari 2001 maakte ik een paar foto's van de eerste werkzaamheden t.b.v. de HSL-Zuid. Van het een kwam het ander en al snel was mijn interesse voor dit omvangrijke project gewekt. Voor ik het wist had ik er een hobby bij en was mijn website over de aanleg van de HSL-Zuid geboren. Prettige bijkomstigheid voor mij was het feit, dat de domeinnaam www.HSL-Zuid.nl nog vrij was en ik die dus kon registreren.

Nu, medio 2011, staan er op de website 50 afleveringen en 3 specials, samen goed voor zo'n 1800 foto's en begeleidende informatieve teksten. In juli 2005 werd het HSL-tracé vanuit de lucht gefotografeerd en gepubliceerd in aflevering 36
De 'no-nonsense'-layout uit 2001 is in al die jaren nauwelijks gewijzigd en wars van toeters en bellen.

Peter Honig, fotograaf/webmaster www.HSL-Zuid.nl.
 

Foto: © Jiri Büller 2007Portfolio, publicatie van mijn foto's:
 

(kleine) Cover-foto Op de Rails april 2011
 

Cover-foto Signal+Draht nummer 1+2/2008
 

 

Regelmatig verschijnen
foto's in Op de Rails, in april 2006 op de cover.


'High Speed in the Low Lands', een uitgave van Infraspeed.
 

"Spoor & Tram" editie 18 van  uitgeverij De Alk.
 


"Hogesnelheidslijnen" van Henry van Amstel, uitgeverij Uquilair.
 

 

en verder o.a. in Railmagazine, op de Prorail-website, in Spoorweg Journaal, Neerlandia, Railwork van Strukton,  Op de Baan, Bambreed, Railion Team Nederland, Brabant Magazine, RailInside, CPS 2008, Extract, Werkwijzer  (personeelsblad OUNL), Neerlandia, De Ingenieur, Link Magazine, Omroep Brabant 10, ProRail website, BN DeStem en op de officiële (niet meer bestaande)  HSL-Zuid-website van de Projectorganisatie HSL Zuid.
 

In juni 2007 verscheen HSL-Zuid Bericht 59, het laatste nummer met daarin een Special.
In deze Special was ik als HSL-Zuid watcher één van de geïnterviewden.
 


 Terug naar de index-paginacenter>